Servicii Respiro

Structura de Economie Socială (SES) Centrul Respiro

Specificul centrului Respiro

Centrul Respiro oferă, pe termen limitat, un moment de Repaus părinților, rudelor, persoanelor care au în grijă tineri, adulți, vârstnici, persoane cu diverse afecțiuni sau dizabilități. Beneficiarii direcți (persoane cu diverse afecțiuni și/sau cu dizabilități aflate în diferite situații dificile de viață, în imposibilitatea de a se îngriji, care au nevoie de suport) au la dispoziție servicii de găzduire și masă, terapie ocupațională, consiliere psiho-socială și psihiatrică, etc.

Ospitalitate
Grijă
Personal specializat
Localizare ideală

Servicii

SERVICII DE GĂZDUIRE ȘI MASĂ

Acestea cuprind găzduire pe timp de noapte și zi, pentru o perioadă minimă de 3 zile și maximă de 30 de zile, 3 mese pe zi. Meniul se poate adapta în funcție de regimul fiecărei persoane.

SERVICII DE ÎNGRIJIRE PERSONALĂ

Din această gamă de servicii fac parte igiena personală, hrănirea (în funcție de nevoile fiecărei persoane), precum și îngrijire completă pentru persoanele imobilizate, asigurate de către îngrijitori special instruiți pentru astfel de servicii.

SERVICII DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ (MANAGEMENTUL MEDICAȚIEI)

Administrarea medicației, în cazul persoanelor care urmează un tratament prescris de către medic, asigurată de către asistenți medicali.

SERVICII DE TERAPIE OCUPAȚIONALĂ

Activități de dezvoltare a deprinderilor și abilităților de viață independentă, psiho-motorii.

PROGRAM DE RELAXARE

Sub îndrumarea animatorului social și a personalului, clienții pot opta pentru: plimbări în aer liber, vizionare programe TV, activități sportive, jocuri, excursii în zona Comana, etc.

SERVICII DE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ/ PSIHIATRICĂ/ SOCIALĂ

Şedinte de 1h, cu specialiști, de minim 1 dată/ săptămână sau la cererea beneficiarului, de mai multe ori pe săptămână;

SERVICIILE MEDICALE SE OFERĂ LA CERERE ȘI CUPRIND:

Consult medic generalist, consult medic de specialitate și control medic de specialitate nelimitat, în funcție de nevoile medicale.

Vacanța ta începe cu noi

Este cunoscut faptul ca in mediul parintilor care au spre ingrijire adulti cu dizabilitati, acestia nu au o alternativa reala. Programul de ingrijire al celor aflati intr-o situatie dificila de viata este de 24 ore din 24, 7 zile/saptamana.

Serviciul de tip respiro permite parintilor un timp liber pentru ei insisi, pentru a-si incarca bateriile sau a lua o vacanta, oferindu-le beneficiarilor directi un mediu sigur, cu personal de specialitate, unde sa beneficieze de servicii particularizate la boala/conditie medicala, psihologica.